“Hisarın, Kültür Katmanlarında Sanat” başlıklı rotamızda bir çok kültürel somut öğeler ziyaretçileri karşılamaktadır. Bunların içinde sırasıyla Orhangazi Türbesinin zemininde bulunan ve  Saint Elia Manastırın’dan kalan mozikler bulunmaktadır. Daha sonrasında Yerkapıda bulunan ve Roma döneminde yapılan bir kiliseye ait olduğu düşünülen ve şuanda bir apartmanın bodrum katında muhafaza edilen mozaikler bulunmaktadır. Rotamıza devam ettiğimizde Oruç Bey Caddesinin çıkışında bulunan ve Zodyak Kuşaklı Mozaiği ile beraber 18. ve 19. yüzyıla ait olduğu düşünülen çok sayıda Osmanlı piposu bulunmaktadır. Rotanın devamında ise Bursa ve çevresinde çıkartılan mozaikler ile daha  bir çok sanatsal eserin sergilendiği Bursa Arkeoloji Müzesine gidilmektedir. Ziyaretçilerin bu rota  boyunca görecekleri somut kültürel varlıkların rotanın başlangıcı ile bitişi olan Tasarım Alanında  somut olmayan kültürel varlıkları yani tüm bu sanatların, mozaiklerin, pipoların ve daha bir çoğunun  Nasıl Yapıldığı?, Nelere dikkat edildiği?, Ne aşamalardan geçtiği? gibi bir çok sorunun  cevabını teorik olarak değil pratik olarak bulacakları bir Atölye Tasarımı.
“Hisarın, Kültür Katmanlarında Sanat” başlıklı rotamızın başlangıç ve bitişini oluşturan proje arazimizde ise gençlerin ve Bursa'ya araştırma, gezi için gelen kullanıcıların vakit geçirebilecekleri, aynı zamanda atölyeler, seminer salonları, sinema salonları ve konferans salonu ile araştırmalarını ve gezilerini pekiştirebilecekleri bir Kültür Merkezi tasarlanmıştır. Kültür merkezi içerisinde bulunan kütüphane ve çalışma merkezi ile gençlerin kitaplarla vakit geçirmesi ve çalışmalarını yürütmesi amaçlanmıştır. Rotanın başlangıcı projenin merkezinde bulunan ve toplanma alanı olarak belirlenen konferans salonu girişi önüdür. Belirtilen bu alandan başlanan rota sonucunda kullanıcıların Bursa manzarası eşliğinde dinlenebilecekleri ve rota deneyimlerini paylaşabilecekleri bir kafe tasarlanmıştır.
PROFİL​​​​​​​
Mimarlık, benim için daha ortaokulda yapmaya başladığım küçük maketlerle başladı ve daha o yıllarda hayallerimi süsleyen ve ‘‘Gelecekte mimar olacağım.’’ düşüncesiyle eğitim hayatım şekillendi diyebilirim. Lise öğretimimi Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi’nde 2017 yılında tamamladım. Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü kazandım. 1 sene isteğe bağlı İngilizce hazırlık okuduktan sonra çok istediğim mimarlık eğitimime başladım. Çok verimli ve güzel 2 yılın ardından yatay geçiş ile 2020’de Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne geldim ve mezun oldum. Şuanda mesleğini severek yapan bir mimar olarak ortaya çıkardığım sonuçları sizlerle paylaşıyorum. 

Kendimi 3 boyutlu modelleme ve görselleştirme alanında geliştirmeye ve bu alanda tasarımlar üretmeye devam etmekteyim.

YETENEKLER
Çok İyi derecede bildiğim programlar:
ArchiCAD, AutoCAD, 3ds Max, Corona Render, Lumion 3D, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign.
İyi derecede bildiğim programlar:
SketchUp, Adobe After Effects, Adobe Premiere.

KARİYER ÖZETİ
2018-Külcü Proje (Balıkesir-Bandırma) - Ofis Stajı
2019-Vizyon Proje (Balıkesir-Bandırma) - Ofis Stajı
2020-Engin Küçük Mimarlık (Bursa) - Ofis Stajı
2021-AHG Mimarlık (Bursa) - Ofis Stajı
2021-Meşe İnşaat/Şantiye (Bursa) - Şantiye Stajı
2022-Can Sakin İç Mimarlık (Bursa)

İLETİŞİM BİLGİLERİM:

You may also like

Back to Top